Feb 14, 2011

W-I-N-D-U


Assalamualaikum..

Sihat? muahhaahaha.. mne x sehat, pi finland makan fries smpe sos melimpah2~

muahahaha!!! [lina : ive read ur green note + received ur al-quran $.. jazakillah ye!]

huhuhuh...
dah berkali2 akk mimpi kita ada kat mesir lagi.. muahaha.. smlm lg x bleh blah.. kite ad another travelm8 lagi sorang - BECKHAM!!! sibuk gila beckham ni masuk mimpi akk.. muahaha.. akk x minat pn beckham..  :P

owh.. sbnrnye akk da cdg lme nk share sal ni dgn kome, dr egypt lagi, tp dihalang masa+malas+circumstances.. smpe mubarak dah jatuh2 pn, akk tak termention lg.. cam saspen plak ek!

1) mm.. akk mmg rse x best pi egypt tuh sbb selama ni klu akk gi jalan, akk follow senior, so mmg akk ni manja lah.. [sbb tuh kalau korng perasan, akk mlayan korng pn x de lah sister-ly sgt.. akk kat rumah pn byk adik2 laki.. so, akk lebih suka mengambil sikap father-ly.. biar korng bermain lepas puas2.. kalau terjatuh, terhentak bru akk interfere] alih2 kali ni akk sorang2 n bwk adik2.. dan kehendak allah, kita tersepit di tgh2 revolusi.. jujur, kalau org tanya, akk dah x larat dah! muahahha.. harap korng x berkecil hati..

2) walau bagaimanapun, di tgh2 rasa berat tggjwb, allah campakkan rasa rindu yg mendalam2 membuak2 kat korng lah, kat mesir lah etc.. korng mmg terbaeeekk!!! dah berkali2 akk mimpi ada kat egypt lagi ni ha.. nek meroyan aku!!! rasa rindu! fave part akk of all our vacations, adlh duduk2 x buat apa2 kat kedai makan russian muslimah @ dhahab sbb time tu farah tgh sakit!! muahhaha.. kegembiraan gua di atas kesakitan org lain!! hahaha... x lah.. akk suke, sbb time tuh rse mcm family.. sume rse close.. <3 so, kirenye, bercampur-baur lah perasaan ni.. rse berat + tak sanggup + rindu utk berada dlm keadaan yg sme bla bla.. 

3) akk kelam kelabut + serabut + kusut.. terima kasih bebanyak kerana memberi amanah + kepercayaan kpd akk utk menjaga korng spjg perjalanan.. muahaha.. sian korng.. maaf ye ats kekurangan, salah silap.. moga Allah redha! jugak, kalau korng terasa akk lari laju2 from imigresen p kat plane, sbb akk mmg dlm kepala nk kejar plane, suruh tunggu kite sume smpe.. bile akk dah lepas, x nmpk plak korng, akk jalan kat luar bangunan tuh smpe kat tmpt yg die cek2 beg tuh [tmpt yg akk tingglkn lotion tuh..] tp korng x de plak.. dlm kepala akk mmg dah pikir, kalau korng x dtg2, akk mmg x nek plane lah n kite figure out sme2 camne nak balik rusia balik.. uhuuhu.. rupe2nye korng dah ade dkt pakcik tuh, tgh bg tiket.. :P

4) jazakillahu khayran kathiran (moga dibalas oleh Allah sbyk2nye!!!) sbb di tengah2 kekalutan yg berlaku spjg kita sama2 bermusafir, di saat kita sume masing2 ada konflik emosi (takut, cuak, uncertainty, bla2) korng masih gagah membuat lawak, berloya buruk, berperangai sengal, bergelak ketawa, menahan muka dr memaparkan ketakutan, banyak mulutnya kuat bersembang, senyap dan baik, bla bla bla.. dan itu lah antara yg menguatkan kita antara satu sama lain! [wah! rindu smpe rase nak tampar2 korng kalau jumpe..] korng mmg TERBAEEEKKK!!!!

5) akk mengagumi sifat pemurah korng.. x berkira... pantang jumpe pengemis, misti pantas menghulur duit! akk pn jauh terkebelakang berbanding korng.. moga allah kekalkan sifat pemurah itu hingga ke akhir hayat.. moga ianya dipilih sbg amal2 ikhlas + menjadi harta yang menyelamatkan korng dr api neraka..

6) korng.. ingt x kite mkn KFC kat cairo tuh, akk cam pelik2 sket.. smpe spe ntah ade kata 'nk makan slain KFC ke kak?'.. huhu.. sbnrnye akk boikot brg yahudi, yg termasuk lah dlmnye KFC.. huhu.. dan akk sgtlah tak brani nk eksplen kat korng sbb bile korng nmpk gambaq pakcik kentaki tuh, akk leh nmpk sinar2 kegembiraan di mata korng... n korng pn x prnh tau kene boikot brg2 Yahudi nih.. moga itu lah KFC terakhir akk + korng juge biiznillah.. [P/S : sbg kontrol damage, akk dah derma duit yg lebih kurng sme sum mknn @ KFC tuh kat bdn tertentu..]

7) kan ade mlm2 yg kita dgr pengisian.. subhanallah, muka korng ade yg excited!!! ada yg tanya "npe cam x pernah dgr pn kak?" akk pn tak tau nak jwb ape.. ada yg tak henti cam tnye2/excited.. subhanallah!! jom2 truskan! <3

8) ingt x waktu kite tersepit di tengah2 ujian Allah, kita jadi lagi byk ingat kat Allah, kita pn tercari2 Al-Quran utk dibaca, solat kita lebih khusyu', doa lebih lama.. moga ia berterusan dlm keadaan kita gembira di tgh2 nikmat Allah sbb barangsiapa yg menjaga Allah ketika senang, Allah akn menjaga dia ketika dia susah! [ne tau plak kan, korng p finland lg ke mkn fries x ingt akk, pastu kat finland pn terjadi revolusi gak..] 

kerana mereka : mandi x basah, makan x kenyang

HUHUHU.. moga Allah meredhai perjalanan + persahabatan kita! siyes nih - windu windu windu!! [korng ade taruk ape2 ubat pengasih ke dlm biskut2 yg korng kasik akk mkn ha??!!]

:P

4 comments:

Farah Izaty said...

1) akak xlayan ke?? kite rase akak sgt lah sister-ly especially time kte saket2 tuhh hahaha gila best xpernah org layan baik2 mcm tu! muah 1 kiss
2) alaa akak suke duduk kat restaurant tu sbb dapat bedal secawan "the secret of sinai" xboleh belah sbb lepas sekali hirup, teka ingredient dia, hirup lg sekali teka lagi. Haih! Go ask kakak rusia tu lah! hahaha
3) kalau akak xlari dkt airport tu xde la badan kitorang tough2 cam gini hhehe :P
4) nah sy tlg lempangkan muka lina and mira. :p
5) what u give u get back wuu, insyaAllah
6) o0oooo kite igt mcD je kene boikooottt sori kak iman patut lah senyappp je makan selalunye cakap pot pet pot pet. okeh noted, no kfc!
7) huhu biase la kami budak baru belajaq
8) Finland tu pergi bukan saja2. ada masalah dgn visa. kene keluar dan masuk semula rusia sbb lambat register dkt u. menangih2 abes. Non stop dugaan kan. Tp xpe, pengalaman lagi!

We miss u too kak iman! rase nak penyet2 kan akak pastu goreng!

p/s bukan ubat pengasih, nasi kangkang aje ;P

^__^ said...

so sweet cerita ini!! moga terus berukhwah yer

Dr.Senbe said...

hai akak iman. lolol.
ko mmg ade kt egyp time org rusuh2an tu ke? alhamdulillah slmt dh ko smpai russia balik.. ye, cte2 cmni ah nnt ko dh tua brank cicit, sronok bukak story balik haha

UMAH said...

^-^ : siapakah?

yah : hahaha.. terbaek x? ak mmg merasa 2 night curfews!!! huhu.. :P credits 2 u too, sbb mengajar ak erti adventure d lgkw! :P